Bowen Technique

Bowen Technique

Bowen Technique

Μια διαφορετική τεχνική

To Bowen Technique, ή αλλιώς Bowtech, είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που εφευρέθηκε και τελειοποιήθηκε από τον Αυστραλό Tom Bowen την δεκαετία του 70…

Εγώ την ανακάλυψα το 2003 σε ένα συνέδριο αισθητικής  και , απλά μαγεύτικα…μαγεύτικα από μια απλή και συνάμα τρομερά δυναμική τεχνική η οποία μπορεί να επαναφέρει τις θεραπευτικές μνήμες και ιδιότητες του σώματος σε μόλις μερικές συνεδρίες…μια πραγματικά ολιστική προσέγγιση..

Το σώμα έχει μνήμη..το σώμα έχει θεραπευτικές ικανότητες και το Bowtech το βοηθάει να τα θυμηθεί!

Η τεχνική βασίζεται σε πολύ ήπια και απαλά ρολλαρίσματα πάνω σε μύες, τένοντες και περιτονίες του σώματος.  Η κινήσεις γίνονται με αριθμιτική σειρά και σε πολύ συκγεκριμένα σημεία. Είναι αυτές οι κινήσεις που στέλνουν μια μορφή εντολής στον εγκέφαλο, να επεξεργαστεί το μήνυμα που έλαβε και να το διοχετεύσει στο σώμα σε μορφή θεραπείας όπου αυτό το χρειάζεται…

   

 

 

 

Λόγο των τόσο ήπιων χειρισμών, αυτή η τεχνική, ενδείκνεται ακόμα και σε περιπτώσεις έντονων φλεγμονών (ισχιαλγία, οσφυαλγία, μυϊκες θλάσεις..) αντίθετα με άλλες τεχνικές που μπορεί να χειροτερέψουν την κατάσταση.

Το Bowtech έχει την δυναμική
να εντοπίζει την πηγή του προβλήματος
και όχι απλά τα συμπτώματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να προκαλέσει,
δίνοντας έτσι στο σώμα την δυνατότητα να απομακρύνει το πρόβλημα φέρνοντας το σε πλήρη σωματική και ψυχική ισορροπία.

Αφιερώνοντας τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής μου στην χειρομάλαξη και στις θεραπευτικές και χαλαρωτικές της ιδιότητες μπορώ να έχω μια εύλογη αδυναμία στα θεραπευτικά αποτελέσματα αυτής της συγκεκριμένης τεχνικής που όσο την δουλέυω τόσο μαγεύομαι..Τι πιο όμορφο απ’ το να μπορείς να προσφέρεις σ’ ένα πονεμένο σώμα την δυνατότητα της ανακούφισεις? ‘Ενα σώμα από ενός νεογέννητου μέχρι ενός ηλικιωμένου….